Afdrukopties:

Asperges met een rucola sausje en garnaaltjes

Porties1 Portie

 1 kg Asperge
 100 g Rucola
 200 g Garnalen
 1 stuk(s) Biologisch bouillonblokje
 1 Eetlepel Grasboter
 4 Eetlepel Volle yoghurt
 1 Eetlepel Mostert
 1 Eetlepel olijfolie
 1 halve citroen
1

Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.

2

Verwijder het houtachtige uiteinde door er ca. 2 cm af te snijden.

3

Breng 1 liter bouillon aan de kook. Voeg de asperges toe en laat 5 minuten koken. Draai dan het vuur uit en laat ze nog 5 minuten in de bouillon liggen.

4

Maak een sausje door de yoghurt met mosterd, olijfolie en het citroensap te mengen.

5

Smelt intussen de boter op een laag vuurtje en voeg dan langzaam het sausje toe. Blijf roeren met een garde.

6

Snij ongeveer 1/4de van de rucola in stukjes en voeg als laatste toe aan het sausje.

7

Verdeel de rest van de rucola over de 4 borden.

8

Schep de asperges uit de bouillon en leg ze op het bedje van rucola op de borden.

9

Schenk de saus over de asperges en verdeel ten slotte de garnalen erover.

Eetsmakelijk

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte