Afdrukopties:

Linzensoep

Porties1 Portie

 1 Theelepel olijfolie olie
 1 stuk(s) fijngesneden ui
 1 stuk(s) fijngesneden wortel
 2 stuk(s) (biologische) groenten bouillon
 100 g gedroogde linzen
 1 snufje peper
 1 snufje gedroogde tijm
 2 stuk(s) laurierbladeren
 1 snufje zout
 1 Eetlepel limoensap
 1 l Water
 peterselie
1

Roerbak de uien en wortel in de olijfolie tussen de 3 a 5 minuten tot de uien doorzichtig worden.

2

Kook 1 liter water en voeg de groenten bouillon, linzen, peper, tijm, laurierbladeren en zout toe.

3

Verlaag het vuur zodat het geheel suddert. Bedek de pan en kook tot de linzen zacht zijn, dit duurt circa 3 kwartier. Verwijder de laurierbladeren en roer de limoensap door de soep en garneer met peterselie voordat je deze serveert.