Afdrukopties:

Zomerse Zuurkoolsalade

Porties1 Portie

 200 g Zuurkool
 200 g Wortelen
 1 stuk(s) Appel
 1 stuk(s) Mandarijn
 40 g Krenten
 25 g Walnoten, pecannoten
 Je kunt variëren met de zoete ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan kiwi, abrikoos, mango, ananas, banaan, granaatappelpitjes of dadels
 Dressing
 3 Eetlepel Olijfolie
 5 Eetlepel Honing (bij voorkeur van de Imker)
 5 stuk(s) Geraspte schil van een sinaasappel
1

1.      Maak eerst de dressing zodat de verschillende smaken goed op elkaar in kunnen werken. Je maakt de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

2

1.      Voor de salade laat je de zuurkool eerst even goed uitlekken en snijd je daarna de kool fijn. Vervolgens rasp je de wortelen en snijd je de appel met schil in kleine stukjes. Je pelt de mandarijn en verdeelt de vrucht in partjes. Daarna doe je alles in een grote kom en meng je de ingrediënten door elkaar. Hak daarna de noten grof en verdeel ze met de krentjes en de dressing over de salade.

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte