Natural Life

Snacks

Muffins

275 gram sojabloem
1 tl bakpoeder 1/8
thl. zout
80 ml zachte grasboter (gesmolten)
2 eieren
40 ml water
40 ml ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 180*C en vet het muffin blik in met een beetje gesmolten boter. Dit kan je eventueel doen met een kwastje. Strooi alle droge producten in een beslagkom en meng deze goed door elkaar met de pollepel.
Vervolgens doe je in de tweede beslagkom alle natte producten. En meng je dit ook even goed door elkaar. Strooi vervolgens beetje bij beetje de droge producten, door de natte producten en maak er 1 egaal mengsel van. Roer dit alles in zijn geheel 2 a 3 minuten even goed door.
Pak eventueel nog een lepel, en vul het muffin blik met het beslag. Probeer om in elk vakje evenveel beslag te krijgen/vullen. En plaats het muffin blik in de oven.
Eenmaal ongeveer 15 minuten in de oven te hebben gestaan, kan je eventueel met een saté prikker even kijken of de muffins gaar zijn.

Je kunt ook wat rozijnen door het beslag roeren!

Brownies

100 gram speltmeel
2 eieren
2 bananen
100 gram courgette (dit proef je niet terug!)
75 gram cacao poeder
Enkele dadels
2 eetlepels ahornsiroop
200 gram kokosolie
snufje zout
1 thl. bakpoeder

Verwarm de oven voor op 175 graden. In een keukenmachine doe je eerst de ontpitte dadels zodat deze fijn gemalen kunnen worden. We beginnen met de natte ingrediënten en daarna voegen we de droge ingrediënten een voor een toe. Eerst voeg je de bananen en courgette in blokjes toe en vervolgens voeg je om en om alles toe aan de keukenmachine die je steeds weer even laat mixen. Uiteindelijk heb je een grote massa met smeuïg beslag. In een beslagkom of ovenschaal doe je het beslag. Dit bak je ± 35-40 minuten in de oven. Laat de brownie daarna afkoelen voordat je deze uit de schaal haalt.

Chocolade goje bessen

Halve chocolade reep extra 92% cacao
Goji bessen (circa 2 handjes)

1. Smelt de chocolade au bain-marie. Dat wil zeggen dat je een pannetje vult met (heet) water
en dit aan de kook brengt op het fornuis. Zorg dat het zachtjes blijft koken en zet er een
kommetje in die het water net niet raakt. Leg de chocolade in de kom en laat zo smelten.
2. Doe nu alle goji bessen erin en roer goed door. Je kunt blijven aanvullen met goji bessen, tot
de vloeibare chocolade op is en alle goji bessen bedekt zijn met chocolade. Het zal je
verbazen hoeveel goji bessen je met choco kunt bedekken!
3. Schep de chocolade goji bessen nu op een bord met bakpapier en verdeel goed. Zet
vervolgens een half uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
4. Als het is uitgehard ‘breek’ je de goji bessen van het bakpapier en schep je ze over in een
schaaltje.

Tomaat met Hüttenkäse

4 grote tomaten
200 gram Hüttenkäse
Peper

Was de tomaten en snij het kapje eraf. Hol de tomaten uit. Meng de Hüttenkäse met de peper en eventueel de inhoud van de tomaten. Vul de tomaten met het Hüttenkäsemengsel en leg het kapje er weer op.

 

Eet smakelijk!