Natural Life

Heamatonyl

Heamatonyl

Artikelnummer: B0987 Categorieën: ,

Ijzer ondersteunt de vermindering van vermoeidheid
Organisch ijzer, dus biologisch beschikbaar
Extra mineralen en vitaminen B en C ondersteunen de werking

Haematonyl ondersteunt bij vermoeidheidsklachten dankzij organisch ijzer.

IJzer draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Dit is belangrijk voor een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Organisch ijzer heeft een hogere biologische beschikbaarheid, waardoor het beter wordt opgenomen.

Daarnaast ondersteunt ijzer de energiestofwisseling en helpt energie vrijmaken uit eiwitten, vet en koolhydraten. Bovendien is het goed voor de concentratie en draagt het bij aan het behoud van een heldere geest. Het product kan ondersteunen in tijden van grote geestelijke inspanning, zoals tijdens examens en andere piekmomenten.

Actieve ingrediënten

Samenstelling per capsule:

Actief vitamine B12 (als adenosylcobalamine/dibencozide)
5 mcg
RI 200%
Actief vitamine B12 (als methylcobalamine)
5 mcg
RI 200%
Actief vitamine B6 (als pyridoxaal-5-fosfaat)
0.4 mg
RI 28%
Vitamine B1 (als thiamine HCl)
1.6 mg
RI 145%
Vitamine B2 (als riboflavine)
2 mg
RI 143%
Vitamine B3 (als nicotinamide)
15 mg
RI 93%
Vitamine B5 (als calciumpantothenaat)
1.8 mg
RI 30%
Foliumzuur
100 mcg
RI 50%
Vitamine C (als kaliumascorbaat)
200 mg
RI 250%
IJzer (als ijzerfumaraat)
16 mg
RI 114%
Koper (als koperlysinaat)
0.6 mg
RI 60%
Cholinebitartraat
2 mg

Ingrediënten (aflopend)

Vitaminen, capsulewand (cellulose (HPMC)), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), mineralen, choline bitartraat, antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

Tabletten

Vorm

Geadviseerd dagelijks gebruik

Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. In bepaalde situaties kan het nodig zijn voor een bepaalde tijd (ca. 6 weken) de adviesdosering op te voeren naar dagelijks 4 capsules. Daarna is een hernieuwde controle op de ijzerstatus aan te raden. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

Ingredienten

Vitaminen, capsulewand (cellulose (HPMC)), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), mineralen, choline bitartraat, antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

Waarschuwingen

Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Niet gebruiken bij ijzerstapelingsziekte (hemachromatose). IJzer is een pro-oxidant. Het verhogen van het ijzerniveau in het lichaam kan in principe leiden tot extra oxidatie van LDL-cholesterol en meer beschadigingen van de vaatwanden. Ook andere gevolgen van een verhoogde radicaaldruk kunnen door extra ijzer worden veroorzaakt. Aanvulling van de therapie met antioxidanten wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Hoge innamen van andere mineralen (met name calcium (melk), magnesium en zink) kunnen de ijzerabsorptie remmen. Anti-inflammatoire medicatie, zoals bijvoorbeeld aspirine en ibuprofen, kan het verlies van ijzer versterken via intestinale bloedingen. Tetracyclines en hoge doses aspirines remmen de ijzerabsorptie. Fytaten (in granen), oxalaten (b.v. rabarber) en tanninen (thee) in het voedsel kunnen onoplosbare complexen aangaan met ijzer en zo eveneens de absorptie tegenwerken. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Bewaardavies

Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.