Natural Life

Probio Fem

Probio Fem

Artikelnummer: B0749 Categorie:

• Ter preventie en behandeling van bacteriële en fungale infecties van de vagina
• Vaginale capsules zijn gemakkelijk in te brengen en lossen snel op.
•Te gebruiken in geval van tijdelijke onbalans van de vaginale flora

Het vrouwelijk geslachtsorgaan bevat net als de darm een microbioom. De microbiële balans van het vaginale microbioom hangt af van de leeftijd, fase van de menstruele cyclus, hormoongebruik (anticonceptie) en zwangerschap. Daarnaast spelen ook onder andere stress, (mate van) seksueel contact, antibiotica, roken, zeepgebruik en gebruik van dameshygiëneproducten een rol. Met wel 80 verschillende stammen zijn lactobacillen (melkzuurbacteriën) de meest voorkomende micro-organismen in het vaginale microbioom. In het geval van een fungale infectie of bacteriële vaginose hebben ongunstige micro-organismen de overhand en ontstaan er klachten. Lactobacillen helpen de klachten die gepaard gaan met bacteriële en fungale infecties van de vagina te verminderen.

Wat doen bacteriën? Bacteriën leven in de darmen, op de huid, in de mond, de neus, de urinewegen en de geslachtsorganen. Bacteriën hebben niet altijd een goede naam omdat ze voor veel vervelende ziektes kunnen zorgen. Deze ziekmakende bacteriën worden ook wel pathogene bacteriën genoemd. Maar lang niet alle bacteriën zijn pathogeen of ziekmakend, er zijn ook bacteriën die wel gewenst en nuttig zijn. Op de barrièrelocaties van ons lichaam komen allerlei verschillende bacteriën voor. Het gaat erom een goede balans te houden tussen de verschillende bacteriestammen.

De voordelen van Bonusan Probio Fem
Het medisch hulpmiddel Probio Fem is een effectieve tiendagenkuur ter preventie en behandeling van bacteriële en fungale vaginale infecties. Probio Fem is te gebruiken in geval van tijdelijke onbalans van de vaginale flora. Het helpt door de groei van de schadelijke flora af te remmen die verantwoordelijk zijn voor niet-specifieke vaginitis en vaginose en de daarmee gepaard gaande vaginale ongemakken.

Probio Fem bevat twee speciaal geselecteerde bacteriestammen: Lactobacillus (Lb.) rhamnosus en Lb. plantarum. Deze stammen komen van nature voor in de vagina. Lactobacillen gaan in competitie met andere bacteriën om voedingsstoffen, groeiruimte en aanhechtingsplekken op het epitheel waardoor pathogenen (ongunstige micro-organismen) minder kans krijgen om te groeien. Dit product bestaat uit een kuurverpakking van tien makkelijk vaginaal in te brengen capsules. De capsules zitten in een doordrukstrip en zijn hierdoor goed te bewaren en makkelijk mee te nemen. Ook wanneer er incidenteel gebruik wordt gemaakt van een capsule blijft het probioticum in de strip netjes bewaard, stabiel en beschermd tegen omgevingsinvloeden.

Actieve ingrediënten

Samenstelling per vaginale capsule:

Mix van bacteriestammen: Lb. plantarum LB931, Lb. rhamnosus LB21
1 x 10⁹ KVE

Ingrediënten (aflopend)

Maltodextrine, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus
rhamnosus, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Sachet

Vorm

Geadviseerd dagelijks gebruik

Voor het slapen gaan 1 capsule inbrengen. Breng de capsule bij voorkeur in rugligging in. Zorg dat het gebied rond de vagina schoon is voordat u de capsule met schone handen diep in de vagina inbrengt. Om het inbrengen te vergemakkelijken kan de capsule eerst licht worden bevochtigd. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ingredienten

Maltodextrine, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Waarschuwingen

Buiten bereik van kinderen bewaren.

Bewaardavies

Droog en bij kamertemperatuur bewaren.