Artisjoksoep met yoghurt, citroen en tijm

AuteurCarinaCategorie,
Porties1 Portie
 1 Eetlepel Olijfolie
 25 g Grasboter
 2 stuk(s) Sjalotten
 2 Tenen knoflook
 4 Takjes Citroen Tijm
 2 Blaadjes Laurier
 2 Potten Artisjok of verse
 1 stuk(s) Biologisch Bouillonblokje (voro 1 liter water)
 150 ml Biologische dikke yoghurt
 1 stuk(s) Citroen (Rasp)
 1 snufje Zout, peper
1

Verhit de olijfolie en boter samen in een soeppan. Fruit hierin de sjalot en bleekselderij 5 minuten op laag vuur.

2

Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de helft van de citroentijm, de laurier en artisjokharten toe en schep om.

3

Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten rustig koken. Vis de laurierblaadjes uit de soep.

4

Pureer de soep glad, roer de dikke yoghurt en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Warm de artisjoksoep nog even door.

5

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de citroentijm en de citroenrasp.

Ingrediënten

 1 Eetlepel Olijfolie
 25 g Grasboter
 2 stuk(s) Sjalotten
 2 Tenen knoflook
 4 Takjes Citroen Tijm
 2 Blaadjes Laurier
 2 Potten Artisjok of verse
 1 stuk(s) Biologisch Bouillonblokje (voro 1 liter water)
 150 ml Biologische dikke yoghurt
 1 stuk(s) Citroen (Rasp)
 1 snufje Zout, peper

Bereidingswijze

1

Verhit de olijfolie en boter samen in een soeppan. Fruit hierin de sjalot en bleekselderij 5 minuten op laag vuur.

2

Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de helft van de citroentijm, de laurier en artisjokharten toe en schep om.

3

Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten rustig koken. Vis de laurierblaadjes uit de soep.

4

Pureer de soep glad, roer de dikke yoghurt en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Warm de artisjoksoep nog even door.

5

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de citroentijm en de citroenrasp.

Notes

Artisjoksoep met yoghurt, citroen en tijm