Natural Life

Praktijk Orthomoleculaire Therapie Drenthe

Werkend vanuit Drenthe

Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie

Samen met u onderzoek ik hoe u uw gezondheid kunt optimaliseren. Het doel is om op een zo natuurlijk mogelijk manier tot een blijvend resultaat te komen.

Eerste consult

Wanneer u voor een eerste consult komt, neem ik een anamnese bij u af. Dit is een vraaggesprek waarin uw voedingspatroon, levensstijl en eventuele gezondheidsklachten in kaart worden gebracht. Voorafgaand aan deze afspraak krijgt u een vragenlijst toegestuurd, die u ingevuld retourneert*. Tijdens mijn voorbereiding op het eerste consult neem ik uw antwoorden door en stel ik een voedingsadvies- en behandelplan op maat samen. Deze bespreek ik met u tijdens het eerste consult. Dit eerste gesprek duurt circa 1,5 à 2 uur. Er wordt rekening gehouden met fysieke, mentale en sociaal-emotionele aspecten en eventuele medicaties.

Vervolgconsult

Het vervolgconsult wordt over het algemeen 4 weken na het eerste consult in de praktijk gepland. Tijdens dit consult wordt de voortgang van de behandeling met u geëvalueerd. Het behandelplan wordt aan de hand hiervan waar nodig aangepast. De duur van een vervolgconsult is gemiddeld een half uur.

Telefonisch consult

Afhankelijk van de gezondheidsklacht vindt tussentijds een telefonisch 15 minuten consult plaats. Zo nodig wordt een advies gegeven en het behandelplan bijgesteld.

Digitaal consult

Video consult

Wanneer een vervolgafspraak fysiek in de praktijk niet mogelijk is, wordt de afspraak omgezet in een video consult. 

E-consult

Tijdens het behandeltraject kunnen korte vragen per mail gesteld worden. Er zal een kort  advies worden verstrekt. Voor  een uitgebreid advies, waarbij aanpassingen van het behandelplan nodig is, wordt een E-consult in rekening gebracht.

Voedingsadvies- en behandelplan

Van u wordt gevraagd om het voor u op maat gemaakte voedingsadvies- en behandelplan (en het daarbij behorende leefstijladvies) te volgen. Een lichaam heeft gemiddeld 3 tot 6 maanden nodig om te herstellen, de duur is afhankelijk van de gezondheidsklacht. Gedurende deze periode wordt het voedingsadvies- en behandelplan naar behoefte bijgesteld. Zo komen we uiteindelijk tot een goede basis waarmee u verder kunt en in de toekomst nieuwe klachten kunt voorkomen.

 

* Heeft u eerder een laboratoriumonderzoek laten uitvoeren? Deze resultaten zijn zeer relevant om mee te sturen met uw vragenlijst.

Kinderen en orthomoleculaire geneeskunde

De natuurlijke behandelingen van orthomoleculaire therapie zijn ook zeer geschikt voor kinderen en jongeren. Gebleken is dat een consult van 1,5 uur voor kinderen een zware opgave kan zijn. Wij bieden de mogelijkheid om het eerste consult alleen met de ouder(s) te doen, gevolgd door een korte afspraak waarbij het kind betrokken is. Hiermee is de aandacht in het eerste gesprek volledig voor u en ligt in het vervolggesprek de focus op uw kind. 
De duur van een vervolgconsult is gemiddeld een half uur.