Pasta met groene groenten, kipfilet en avocado

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 350 g Speltvolkoren, bruine rijst, kikkererwten, linzen of boekweitpasta naar keuze
 400 g Kipfilet
 1 stuk(s) Rode ui
 2 stuk(s) Courget
 200 g Doperwten
 1 Eetlepel Gedroogde Italiaanse kruiden
 1 Eetlepel Gedroogde basilicum of 4 handjesvol verse basilicum
 30 g Zongedroogde tomaten
 1 stuk(s) Avocoda
 2 Eetlepel Kokosolie
 1 stuk(s) Biologische bouillonblokje
1

1.      Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

1.      Doe de kokosolie in een braadpan en verwarm de olie op laag vuur. Snijd ondertussen de kipfilets in stukjes en voeg deze toe aan de olie en bak ze onder af en toe omscheppen lichtjes aan.

3

1.      Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes en voeg bij de kipfilet.

4

1.      Snijd vervolgens de courgettes in stukjes en voeg de stukjes samen met de Italiaanse kruiden erbij. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje er overheen en roer even goed door en laat de het geheel verder gaar stoven.

5

1.      Snijd ondertussen de avocado en de zongedroogde tomaatjes en eventueel de verse basilicum in kleine stukjes.

6

1.      Voeg na een paar minuten de doperwten en de gedroogde of de verse basilicum toe (bewaar ook nog wat verse basilicum voor de garnering) en laat deze ook nog even mee stoven.

7

1.      Meng vervolgens de pasta door het kip-groenten mengsel en garneer met de avocado, zongedroogde tomaatjes en basilicum.

8

1.      Als er ook kinderen mee-eten kun je er ook voor kiezen om de kipfilet apart te bakken en het groenten mengsel, de avocado en de verse basilicum te pureren tot een groene groenten saus voordat je de pasta erbij voegt. De kipfilet kun je dan in stukjes over de borden verdelen en de zongedroogde tomaatjes apart in een bakje op tafel voor de liefhebbers.

Eetsmakelijk!

Ingrediënten

 350 g Speltvolkoren, bruine rijst, kikkererwten, linzen of boekweitpasta naar keuze
 400 g Kipfilet
 1 stuk(s) Rode ui
 2 stuk(s) Courget
 200 g Doperwten
 1 Eetlepel Gedroogde Italiaanse kruiden
 1 Eetlepel Gedroogde basilicum of 4 handjesvol verse basilicum
 30 g Zongedroogde tomaten
 1 stuk(s) Avocoda
 2 Eetlepel Kokosolie
 1 stuk(s) Biologische bouillonblokje

Bereidingswijze

1

1.      Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

1.      Doe de kokosolie in een braadpan en verwarm de olie op laag vuur. Snijd ondertussen de kipfilets in stukjes en voeg deze toe aan de olie en bak ze onder af en toe omscheppen lichtjes aan.

3

1.      Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes en voeg bij de kipfilet.

4

1.      Snijd vervolgens de courgettes in stukjes en voeg de stukjes samen met de Italiaanse kruiden erbij. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje er overheen en roer even goed door en laat de het geheel verder gaar stoven.

5

1.      Snijd ondertussen de avocado en de zongedroogde tomaatjes en eventueel de verse basilicum in kleine stukjes.

6

1.      Voeg na een paar minuten de doperwten en de gedroogde of de verse basilicum toe (bewaar ook nog wat verse basilicum voor de garnering) en laat deze ook nog even mee stoven.

7

1.      Meng vervolgens de pasta door het kip-groenten mengsel en garneer met de avocado, zongedroogde tomaatjes en basilicum.

8

1.      Als er ook kinderen mee-eten kun je er ook voor kiezen om de kipfilet apart te bakken en het groenten mengsel, de avocado en de verse basilicum te pureren tot een groene groenten saus voordat je de pasta erbij voegt. De kipfilet kun je dan in stukjes over de borden verdelen en de zongedroogde tomaatjes apart in een bakje op tafel voor de liefhebbers.

Eetsmakelijk!

Notes

Pasta met groene groenten, kipfilet en avocado