Zadencrackers

AuteurCarinaCategorie,
Porties1 Portie
 100 g Zonnebloempittem
 100 g Pompoenpitten
 30 g Sesamzaad
 50 g Kokosrasp
 60 g Amandelen (ongebrand)
 60 g Walnoot, hazelnoot (ongebrand)
 2 stuk(s) Ei
 1 stuk(s) Zout (zeezout)
 1 scheutje Evt. ahornsiroop
1

Verwarm de heteluchtoven op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Meng de zaden, pitten, sesamzaad en kokosrasp in een kom doorelkaar.

3

Vermaal de noten grof in de blender of hak deze met een mes en voeg aan het zadenmengsel toe.

4

Het eiwit van de eieren zijn nodig, split de eieren boven een kommetje en voeg samen met evt. een scheutje ahornsiroop door het zadenmengsel.

5

Schep 8 bolletjes van het mengsel, voeg het op de bakplaat en druk het plat met een lepel, ± 8 cm. doorsnee. Maak evt. een kuiltje erin, als je later garnering toevoegd. 

6

Bak de zadencrackers 15 min in de voorverwarmde oven, laat de taartjes afkoelen.

Lekker met amandelpasta of evt. kwark met bosbessen.

Ingrediënten

 100 g Zonnebloempittem
 100 g Pompoenpitten
 30 g Sesamzaad
 50 g Kokosrasp
 60 g Amandelen (ongebrand)
 60 g Walnoot, hazelnoot (ongebrand)
 2 stuk(s) Ei
 1 stuk(s) Zout (zeezout)
 1 scheutje Evt. ahornsiroop
Zadencrackers