Italiaans brood

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 500 g Volkoren speltmeel
 2 Eetlepel Psyllium vezels of baking soda
 300 ml Water
 5 g Courgette geraspt
 4 stuk(s) Teentjes knoflook
 1 stuk(s) Rode ui
 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
 50 g Zongedroogde tomaten
 100 g Cherrytomaatjes
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 snufje Zout/peper
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe het speltmeel in de mengkom en voeg hier psyllium of baking soda, water, olijfolie, kruiden, peper/zout toe. Kneed het deeg met de hand.

3

Pers de knoflook en voeg toe aan het deeg.

4

       Voeg de Italiaanse kruiden toe.

5

    Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe aan het deeg.

6

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het papier en druk met je handen het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is.

7

Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen. Leg de ui op het Italiaans platbrood en druk voorzichtig in het deeg.

8

    Snijd de cherrytomaatjes door de helft en druk in het deeg.

9

Strooi nog wat extra Italiaanse kruiden over het brood.

10

Bak het brood in 25 minuten gaar en goudbruin.

11

Snij plakken en serveer bijvoorbeeld zelfgemaakte aïoli of rode pesto.

Ingrediënten

 500 g Volkoren speltmeel
 2 Eetlepel Psyllium vezels of baking soda
 300 ml Water
 5 g Courgette geraspt
 4 stuk(s) Teentjes knoflook
 1 stuk(s) Rode ui
 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
 50 g Zongedroogde tomaten
 100 g Cherrytomaatjes
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 snufje Zout/peper
Italiaans brood