Traybake van bieten en geitenkaas, met honingkruim

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 500 g Gekookte biet (rood of geel)
 600 g Aardappelschijfjes (verse krieltje in de schil)
 200 g Geitenkaas
 2 stuk(s) Speltboterhammen
 1 Teen knoflook
 1 Theelepel Honing (biologische)
 1 Theelepel Gedroogde tijm
 1 snufje Snufje peper en zout
 2 Eetlepel Olijfolie
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook de aardappelen en de bieten beetgaar ± 8 minuten en laat afkoelen.

3

Snijd de aardappel en de bieten in schijfjes van 5 mm.

4

Leg een vel bakpapier op de bakplaat of ovenschaal en leg hierin dakpansgewijs de aardappel en biet.

5

Verkruimel de geitenkaas grof en strooi dit over de aardappel en biet. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

6

Rooster de aardappel en biet 20 min. goudgeel en gaar in de oven.

7

Snij de speltboterhammen (met korst) in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.

8

Rooster het broodkruim en knoflook in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.

9

Voeg honing en tijm toe. Rooster nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.

10

Haal de traybake uit de oven en bestrooi met krokante honingkruim.

Ingrediënten

 500 g Gekookte biet (rood of geel)
 600 g Aardappelschijfjes (verse krieltje in de schil)
 200 g Geitenkaas
 2 stuk(s) Speltboterhammen
 1 Teen knoflook
 1 Theelepel Honing (biologische)
 1 Theelepel Gedroogde tijm
 1 snufje Snufje peper en zout
 2 Eetlepel Olijfolie

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook de aardappelen en de bieten beetgaar ± 8 minuten en laat afkoelen.

3

Snijd de aardappel en de bieten in schijfjes van 5 mm.

4

Leg een vel bakpapier op de bakplaat of ovenschaal en leg hierin dakpansgewijs de aardappel en biet.

5

Verkruimel de geitenkaas grof en strooi dit over de aardappel en biet. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

6

Rooster de aardappel en biet 20 min. goudgeel en gaar in de oven.

7

Snij de speltboterhammen (met korst) in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.

8

Rooster het broodkruim en knoflook in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.

9

Voeg honing en tijm toe. Rooster nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.

10

Haal de traybake uit de oven en bestrooi met krokante honingkruim.

Notes

Traybake van bieten en geitenkaas, met honingkruim