Warme maaltijdsalade met witlof, zalm (4 pers.)

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 4 stuk(s) Wilde zalmfilets met huid
 4 stuk(s) Stronkjes Witlof
 150 g Gemende pitten ( zonnebloem -en pompoenpitten)
 4 Handjes vol muntblaadjes
 300 g Zilvervliesrijst of wilde rijst
 1 Eetlepel Bakolijfolie
 1 snufje Zeezout
 Dressing
 2 stuk(s) Limoen
 2 Eetlepel Tamari
 4 Eetlepel Olijfolie extra vierge
 2 Eetlepel Honing (van Imker) of ahornsiroop
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestrijk de zalm met bakolijfolie, strooi er een beetje zeezout over en leg deze op het bakpapier. Laat de zalmfilets gedurende 20 minuten garen in de oven.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Rooster voorzichtig de zonnebloem -en pompoenpitten in een koekenpan, blijf regelmatig omscheppen en voeg daarna een snuf zeezout toe.

5

Spoel de witlof en de munt af. Snijd de witlof en doe deze in een grote kom. Haal de blaadjes van de takjes munt en leg deze even op een theedoek te drogen.

6

Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen in een klein kommetje en roer goed door elkaar.

Eetsmakelijk!

Ingrediënten

 4 stuk(s) Wilde zalmfilets met huid
 4 stuk(s) Stronkjes Witlof
 150 g Gemende pitten ( zonnebloem -en pompoenpitten)
 4 Handjes vol muntblaadjes
 300 g Zilvervliesrijst of wilde rijst
 1 Eetlepel Bakolijfolie
 1 snufje Zeezout
 Dressing
 2 stuk(s) Limoen
 2 Eetlepel Tamari
 4 Eetlepel Olijfolie extra vierge
 2 Eetlepel Honing (van Imker) of ahornsiroop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestrijk de zalm met bakolijfolie, strooi er een beetje zeezout over en leg deze op het bakpapier. Laat de zalmfilets gedurende 20 minuten garen in de oven.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Rooster voorzichtig de zonnebloem -en pompoenpitten in een koekenpan, blijf regelmatig omscheppen en voeg daarna een snuf zeezout toe.

5

Spoel de witlof en de munt af. Snijd de witlof en doe deze in een grote kom. Haal de blaadjes van de takjes munt en leg deze even op een theedoek te drogen.

6

Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen in een klein kommetje en roer goed door elkaar.

Eetsmakelijk!

Notes

Warme maaltijdsalade met witlof, zalm (4 pers.)