Witte asperges met een rucola saus

AuteurCarinaCategorie
Porties4 Porties
 1 kg asperges
 200 g garnalen
 100 g rucola
 1 stuk(s) biologisch bouillonblokje
 2 Eetlepel grasboter
 50 ml creme fraiche
 2 Theelepel mosterd
 citroensap
1

Was de rucola grondig en dep goed droog

2

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder het houtachtige uiteinde door er ca. 2 cm af te snijden.

3

Breng 1 liter bouillon aan de kook en kook de asperges voor 5 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 5 minuten in de bouillon liggen.

4

Meng de creme fraiche met de mosterd en het citroensap in een kommetje.

5

Smelt intussen de boter op een laag vuurtje en voeg dan langzaam en roerend met een garde het sausje toe aan de boter.

6

Snij ongeveer 1/4de van de rucola/veldsla in stukjes en voeg als laatste toe aan het sausje.

7

Verdeel de rest van de rucola over de 4 borden.

8

Schep de asperges met een schuimspaan uit de bouillon en dresseer ze op het bedje van rucola.

9

Schenk de saus over de asperges en verdeel ten slotte de garnalen erover.

Garneer met aardappel puree

Ingrediënten

 1 kg asperges
 200 g garnalen
 100 g rucola
 1 stuk(s) biologisch bouillonblokje
 2 Eetlepel grasboter
 50 ml creme fraiche
 2 Theelepel mosterd
 citroensap

Bereidingswijze

1

Was de rucola grondig en dep goed droog

2

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder het houtachtige uiteinde door er ca. 2 cm af te snijden.

3

Breng 1 liter bouillon aan de kook en kook de asperges voor 5 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 5 minuten in de bouillon liggen.

4

Meng de creme fraiche met de mosterd en het citroensap in een kommetje.

5

Smelt intussen de boter op een laag vuurtje en voeg dan langzaam en roerend met een garde het sausje toe aan de boter.

6

Snij ongeveer 1/4de van de rucola/veldsla in stukjes en voeg als laatste toe aan het sausje.

7

Verdeel de rest van de rucola over de 4 borden.

8

Schep de asperges met een schuimspaan uit de bouillon en dresseer ze op het bedje van rucola.

9

Schenk de saus over de asperges en verdeel ten slotte de garnalen erover.

Garneer met aardappel puree

Witte asperges met een rucola saus