Zalm met groene groenten en dressing

AuteurCarinaCategorie
Porties4 Porties
 1,50 kg Zalm met huid
 10 g Bladpeterselie
 20 g Verse Dille
 20 g Bieslook
 75 g Walnoten
 75 g Amandelen
 3 stuk(s) Knoflook teentjes
 2 Eetlepel Olijfolie
 1 stuk(s) Citroen (biologisch)
 1 snufje Peper en Keltisch zeezout
 1 Eetlepel Honing (biologisch van imker)
 100 g Kappertjes (gelekt uit pot)
 400 g Broccoli
 500 g Sperziebonen
 10 g Bladpeterselie
 1 stuk(s) Limoen
 5 Eetlepel Olijfolie
 1 snufje Peper en Zout
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilet met de huid naar beneden erop.

2

Snijd de verse kruiden fijn.

3

Hak de noten grof.

4

Snijd de verse kruiden fijn.

5

Bestrooi de zalm met peper en zout en besprenkel met een beetje citroen en bestrijk eventueel met honing. Leg vervolgens de verse kruiden en het notenmengsel op de zalm, besprenkel met olijfolie en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.

6

Groente & Dressing

7

Kook de sperziebonen en de broccoli in kokend water met Keltisch zeezout beetgaar.

8

Hak ondertussen de bladpeterselie fijn en meng dit met het limoensap, de extra vierge olijfolie, de peterselie en de kappertjes in een kom en breng op smaak met zout en peper.

9

Schep vervolgens de groenten en de dressing door elkaar.

10

Serveer de groene groenten bij de zalm

Ingrediënten

 1,50 kg Zalm met huid
 10 g Bladpeterselie
 20 g Verse Dille
 20 g Bieslook
 75 g Walnoten
 75 g Amandelen
 3 stuk(s) Knoflook teentjes
 2 Eetlepel Olijfolie
 1 stuk(s) Citroen (biologisch)
 1 snufje Peper en Keltisch zeezout
 1 Eetlepel Honing (biologisch van imker)
 100 g Kappertjes (gelekt uit pot)
 400 g Broccoli
 500 g Sperziebonen
 10 g Bladpeterselie
 1 stuk(s) Limoen
 5 Eetlepel Olijfolie
 1 snufje Peper en Zout
Zalm met groene groenten en dressing