Zalm pasta ovenschotel

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 1 stuk(s) Zalmmoot
 250 g Spinazie
 150 g Linzenpasta
 3 Eetlepel Kokosroom
 2 Eetlepel Geraspte oude kaas
 1 Teentje knoflook
 1 scheutje Olijfolie
 1 snufje (Keltisch) zeezout en peper
 1 Eetlepel Oregano, tijm
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal een in en leg hierin de zalmmoot.

2

Breng de zalm op smaak met wat peper en zout. Zet de zalm voor ongeveer 9 minuten in de oven.

3

Kook de pasta in ± 8 min beetgaar.

4

Bak de spinazie met een geperst teentje knoflook en scheutje olijfolie in een hapjespan.

5

Als spinazie is geslonken, voeg de kokosroom met tijm, oregano en keltisch zeezout, peper toe en vervolgens de pasta.

6

Trek de zalmmoot uit elkaar met twee vorken en meng door de pasta. Schep alles in een ovenschaal en strooi wat geraspte oude kaas er overheen.

7

Zet de ovenschaal in de oven/onder de grill totdat het de kaas gesmolten is.

Ingrediënten

 1 stuk(s) Zalmmoot
 250 g Spinazie
 150 g Linzenpasta
 3 Eetlepel Kokosroom
 2 Eetlepel Geraspte oude kaas
 1 Teentje knoflook
 1 scheutje Olijfolie
 1 snufje (Keltisch) zeezout en peper
 1 Eetlepel Oregano, tijm

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal een in en leg hierin de zalmmoot.

2

Breng de zalm op smaak met wat peper en zout. Zet de zalm voor ongeveer 9 minuten in de oven.

3

Kook de pasta in ± 8 min beetgaar.

4

Bak de spinazie met een geperst teentje knoflook en scheutje olijfolie in een hapjespan.

5

Als spinazie is geslonken, voeg de kokosroom met tijm, oregano en keltisch zeezout, peper toe en vervolgens de pasta.

6

Trek de zalmmoot uit elkaar met twee vorken en meng door de pasta. Schep alles in een ovenschaal en strooi wat geraspte oude kaas er overheen.

7

Zet de ovenschaal in de oven/onder de grill totdat het de kaas gesmolten is.

Zalm pasta ovenschotel