Natural Life

Bacteri 6 Oral 

Bacteri 6 Oral 

Artikelnummer: B0657 Categorie:

• In sachets die goed beschermen tegen licht, lucht, vocht en andere omgevingsinvloeden
• 6 speciaal geselecteerde stammen die direct actief worden in de mond
• In handige verpakking voor een 14-daagse kuur

De mond bevat wel 700 verschillende bacteriestammen. Een kwart hiervan leeft op ons gebit, driekwart op de tong, wangen, keel en in speeksel. Inmiddels zijn er aanwijzingen dat mondbacteriën niet alleen lokaal een uitwerking hebben; door het doorslikken van speeksel hebben ze ook voortdurend invloed op het darmsysteem.
Wat doen bacteriën? Bacteriën waren veel eerder op aarde dan de mens, zij bevolken de wereld al 3,5 miljard jaar. Zonder hen zou leven op onze planeet niet mogelijk zijn. Een van de kenmerken van bacteriën is dat ze zich met behulp van de evolutie aan bijna elke omgeving kunnen aanpassen, waaronder ook aan de situaties in ons lichaam. Bacteriën leven in de darmen, op de huid, in de mond, de neus, de urinewegen en de geslachtsorganen.

Waarom zijn bacteriën nuttig? Bacteriën hebben niet altijd een goede naam omdat ze voor veel vervelende ziektes kunnen zorgen. Deze ziekmakende bacteriën worden ook wel pathogene bacteriën genoemd. Maar lang niet alle bacteriën zijn pathogeen of ziekmakend, er zijn ook bacteriën die wel gewenst en nuttig zijn. Op de barrièrelocaties van ons lichaam, zoals in de mond, komen allerlei verschillende bacteriën voor. Het gaat erom een goede balans te houden tussen de verschillende bacteriestammen.

Actieve ingrediënten

Samenstelling per sachet:

Mix van bacteriestammen: Lb. casei BGP93, Lb. fermentum PBS073, Lb. paracasei 101/37, Lb. plantarum 14D, Lb. rhamnosus LR1, Lb. salivarius SP2
4 x 10⁹ KVE

Ingrediënten (aflopend)

Maltodextrine, mix van bacteriestammen.

Sachet

Vorm

Geadviseerd dagelijks gebruik

Tenzij anders aanbevolen gedurende twee weken aan het begin van de dag de inhoud van een sachet mengen met een glas water en kort doorroeren. Na elke maaltijd circa twee minuten de mond spoelen met het (opnieuw omgeroerde) mengsel en doorslikken. Mengsel buiten de koelkast bewaren. In plaats van spoelen kan ook het poeder op een natte tandenborstel worden aangebracht om er twee minuten mee te tandenpoetsen. Spoel de tandenborstel goed uit na gebruik. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ingredienten

Maltodextrine, mix van bacteriestammen.

Waarschuwingen

Bij aanvang van gebruik van bacteriestammen of vezels kan gasvorming en/of krampen optreden. Dit onschuldige verschijnsel betekent dat de bacteriën de darm levend hebben bereikt en gaan fermenteren. Na verloop van tijd (meestal een week) past het lichaam zich aan en verminderen of verdwijnen deze verschijnselen. Bij klachten kan het zinvol zijn de aanvangsdosis gedurende de eerste twee weken te verminderen tot de helft van de aanbevolen dosering.

Bewaardavies

Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.