Natural Life

Ribose

Ribose

Artikelnummer: B0806 Categorie:

• Bevat uitsluitend D-ribose
• Zuiver en kwalitatief hoogwaardig product
• Gemakkelijk te gebruiken poeder met neutrale smaak

D-ribose is een natuurlijke suiker, een monosacharide met vijf koolstofatomen (pentosesuiker). Ribose is een belangrijk element in het menselijk lichaam. In principe produceert ons lichaam zelf ribose uit glucose. Dit proces is onderhevig aan enzymatische stappen die niet altijd optimaal verlopen. Dat kan tot gevolg hebben dat minder ribose wordt aangemaakt dan het lichaam nodig heeft.

Ribose dient als bouwstof van nucleotiden. Nucleotiden zijn de componenten waar onder andere nucleïnezuren en adenosinetrifosfaat (ATP) van gemaakt zijn. Nucleïnezuren zijn de bouwstenen van ons genetisch materiaal (DNA en RNA). ATP speelt een rol in de energievoorziening.

Soms zijn cellen onvoldoende in staat om ribose te produceren, of is de behoefte (tijdelijk) verhoogd. Hier kan Bonusan Ribose de oplossing bieden. Bijvoorbeeld voorafgaand aan een training of andere inspannende bezigheid, of voor het slapengaan.

Actieve ingrediënten

Samenstelling per afgestreken maatlepel à 2 gram:

D-Ribose
2 gr

Ingrediënten (aflopend)

D-Ribose

Tabletten

Vorm

Geadviseerd dagelijks gebruik

Dagelijks 1 tot 5 afgestreken maatlepels oplossen in water en opdrinken, bijvoorbeeld voorafgaand aan een training of een andere inspannende bezigheid of voor het slapen gaan. Een afgestreken maatlepel bevat circa 2 gram poeder. Een maatlepel is bijgesloten.

Ingredienten

D-Ribose

Waarschuwingen

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Bewaardavies

Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.