Natural Life

Ginkgo bilobablad als illustratie op mijn boekomslag, het verhaal hierachter

Ginkgo bilobablad als illustratie op mijn boekomslag, het verhaal hierachter

Ginkgo bilobablad als illustratie op mijn boekomslag, het verhaal hierachter

Zo leuk! Vorig jaar december was de boeklancering van mijn kennisboek (W)eet je het al? Het boek is met groot enthousiasme ontvangen. Ik heb het met veel plezier geschreven en dat het zo gewaardeerd wordt zie ik als een pluim op mijn werk. Ik heb veel positieve reacties gekregen van lezers en de bestellingen blijven nog steeds binnenkomen.

Vaak krijg ik de vraag waarom ik het waaiervormige Ginkgo bilobablad heb gekozen als illustratie op de boekomslag. Dat vind ik leuk om toe te lichten.

Ginkgo biloba

Maar eerst even een korte uitleg over de Ginkgoboom zelf. Deze Japanse notenboom, ook wel levensboom of hersenkruid genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China. Het is de oudste levende boomsoort op aarde (ca. 300 miljoen jaar). De naam is afkomstig van het Chinese woord sankyo of yin-kuo dat heuvel abrikoos of zilver fruit betekent. De bomen dragen pas na 20 jaar abrikoosvormige vruchten, die geel van kleur zijn.

Bij welke klachten kan je het gebruiken

In de orthomoleculaire therapieën worden kruiden, zoals Ginkgo biloba, medicinaal ingezet. Dit kruid ondersteunt het lichaam op celniveau. Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) kan het ingezet worden bij: bloedsomloopklachten, hart- en vaatziekten, hersenstofwisseling, oorsuizen (tinnitus), plotseling gehoorverlies, stress, concentratie en duizeligheid.

Het verhaal achter mijn keuze

Tijdens het schrijfproces van (W)eet je het al? kwam dit kruid regelmatig in mijn gedachten. Ginkgo ondersteunt de aanmaak van dopamine, het gelukshormoon waar je blij van wordt. En zo is het idee ontstaan.

Op de voorkant van het boek staat een Ginkgoblad dat voeding nodig heeft. Dit kennisboek geeft jou die ‘voeding’. Want als je het uitgelezen hebt, dan heb je uitgebreide informatie en tools aangereikt gekregen. Daarmee kan je, tot zover mogelijk, preventief gezondheidsklachten voorkomen. Op de achterkant staat een sterke tak met vitale Ginkgobladeren en een blij mens.

Nieuwsgierig naar het boek?

In (W)eet je het al? lees je alles over de helende kracht van gezonde voeding met essentiële vitamines en mineralen. Boordevol duidelijke uitleg, voedingsweetjes en praktische tips. Over voeding die je helpt om je vitaal en energiek te voelen. Meer over (W)eet je het al?

www.mynaturallife.nl

 

Gerelateerde berichten