Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is niets meer of minder dan met de juiste voedingsstoffen een beroep te doen op het zelf herstellende vermogen van het lichaam, met als doel gezond en vitaal ouder te worden. Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de de reguliere geneeskunde, alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam.
Voeding is binnen de orthomoleculaire geneeskunde het belangrijkste aandachtspunt. De gedachte dat voeding een belangrijke invloed heeft op de gezondheid, prestatievermogen, energieverdeling en ziekte vindt zijn oorsprong vele duizenden jaren geleden. Oude geneeswijzen zoals de Chinese kruidenleer en de Ayurvedische voedingsleer zijn de voorlopers van de huidige natuurtherapieën en moderne farmaceutische producten.
Orthomoleculaire geneeskunde kan curatief, preventief en palliatief worden ingezet.

Gerelateerde berichten

Nieuws

Nieuwsbrief Oktober 2022

Herfst … heerlijk! Herfst in alle mogelijke tinten. En een overvloed aan paddenstoelen, dennennaalden, bladeren, eikels en kastanjes. De natuur is prachtig nu. Zoals velen van jullie

Lees verder »
Nieuws

Wereld Hartdag

Volg je hart! Vandaag is het Wereld Hart Dag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten en het voorkomen daarvan.

Lees verder »