Natural Life

Kokosolie voor minder vet in de taille!

Kokosolie voor minder vet in de taille!

Kokosvet 2

Eet vet en verlies vet

Kokosolie staat bekend als een van de gezondste vetten in de wereld. Ondanks dat vele roepen dat verzadigd vet  ongezond is,  is dit al lang door de wetenschap achterhaald,  verzadigd vet is gezond.

Maar wist je dat het eten van kokosolie er voor zorgt dat je minder vet in je taille krijgt? Volgens verschillende studies, bevat kokosolie een unieke combinatie van vetzuren die een krachtig effect hebben op de stofwisseling (metabolisme), waardoor de verbranding van ongezonde vetten versneld.

Hoe zorgt kokosolie voor minder vet in de taille?
Kokosolie verschild veel van de meeste andere vetten. De meeste andere vetten bevatten meestal langeketen vetzuren, kokosolie bestaat voor een groot deel uit middellange keten vetzuren.

Kokosolie vetzuren geven je metabolisme een boost
Vetzuren, vooral die uit de middellange keten worden anders omgezet in het lichaam dan de meeste vetten. Ze worden via het bovenste deel van de darmen en het bloed direct naar de lever getransporteerd. De vertering gaat snel als die van koolhydraten omdat het zeer kleine moleculen zijn. Deze worden in eerste instantie gebruikt als energie en krijgen nauwelijks de kans om als vet te worden opgeslagen. Dit in tegenstelling tot lange ketenvetzuren, deze hebben 6 tot 8 uur nodig om door het lichaam te kunnen worden gebruikt als energiebron.

Doordat de vertering van de korte keten moleculen makkelijker gaat, worden de opgeslagen vetten eerder gebruikt door een hoge efficiënte stofwisseling; met andere woorden: het gewicht neemt af, dus kokosolie voor minder vet in de taille.

Voordelen van kokosolie met middellange vetzuren
Vetten worden gemakkelijk door de darmen opgenomen en zorgen dat andere voedingstoffen zoals vetoplosbare vitaminen, mineralen en eiwitten ook beter worden opgenomen.

  • Leveren dus snel energie en worden daarom in mindere mate gebruikt voor vetopslag. Een voordeel voor o.a. sporters is dat deze vetzuren geen carnitine nodig hebben om te worden verbrand, zodat er meer carnitine (aminozuur) overblijft voor de energievoorziening van de spieren. Dit leidt tot een grotere spieropbouw.
  • Kokosolie zorgt voor een extra energiebron wanneer de bloedglucose na ongeveer een uur of twee is verbruikt. De vetten leveren een snelle energiebron, zodat het lichaam niet hoeft over te schakelen op de inefficiënte verbranding van lichaamsvet of de afbraak van spierweefsel.
  • De Kokosvetten hoeven niet door de lever te worden verwerkt en hebben geen gal nodig om omgezet te worden. Ze zijn daarom een ideale energiebron voor mensen met spijsverteringsproblemen en mensen met leverproblemen die gevoelig reageren op vet.
  • De pancreas verbruikt minder enzymen voor de vetvertering en wordt daardoor tijdens de maaltijd minder belast, wanneer de insulineproductie op zijn hoogst is, en kan efficiënter werken.
  • Kokosolie zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor bloedsuikerwaardes minder schommelen en hongeraanvallen verminderen. (Bron)Kokosolie vermindert de eetlust: je eet minder zonder het te beseffen. Volgens recent onderzoek, geven middellange keten vetzuren een verhoogd gevoel van volheid, dit leidt automatisch tot de vermindering van de calorie-inname. In een studie onder 6 gezonde mannen, bleek dat zij 256 minder calorieën per dag aten sinds ze begonnen met het consumeren van grote hoeveelheden kokosolie per dag. Kokosolie is niet een alleen boost voor je vetverbranding, maar het vermindert ook je nog eens je eetlust en dus je calorieën.
  • Studies hebben aangetoond dat een dieet rijk aan middellange keten vetzuren resulteren in 20% minder gewicht en 23% minder lichaamsvet. Kokosolie helpt om meer calorieën te verbranden zonder dat je daarvoor hoeft te bewegen. Dat komt omdat kokosolie meer energie nodig heeft om te verteren. Kokosolie heeft ook de neiging om de energie uitgaven, die helpt om vet te verbranden, een stuk sneller te laten verlopen.

Gerelateerde berichten