Natural Life

Nieuwsbrief Lente 2022

Nieuwsbrief Lente 2022

Het is weer lente!

Deze week lijkt het buiten helaas meer op herfst dan op voorjaar. Toch zitten we inmiddels alweer heerlijk in de lente. En hebben we al een paar mooie zonnige weken gehad. De krokussen en narcissen stonden weer fleurig in bloei. Ik woon in een bosrijke omgeving en elke dag word ik door de vogels begroet met een ochtendconcert. Ik kan mij geen mooiere start van mijn werkdag wensen.

De meeste mensen hebben positieve associaties met de lente. Kleurijker, meer vrolijkheid, lekker weer en langer licht. Meer zonlicht maakt mensen blijer. Kijk maar om je heen op een zonnige dag. En na een frisse voorjaarsschoonmaak van je huis ben je helemaal klaar voor de lente.

Je lichaam heeft ook absoluut baat bij een voorjaarsschoonmaak. Dus maak nu de overstap naar lichter eten zoals de mediterrane keuken. Eenvoudige gerechten met pure smaken en verse ingrediënten. Het is makkelijker verteerbaar en daardoor minder belastend voor je spijsvertering.

 Nog een snelle en makkelijke tip voor gezondheidswinst! Eten verteren kost je lichaam veel energie. Door iedere maand één vastendag te houden geef je je spijsvertering rust en kunnen lichaamscellen zich makkelijker herstellen. Eet die vastendag niets van avondmaaltijd tot de avondmaaltijd de volgende dag. Het is wel belangrijk om te blijven drinken. Dus over de dag heen kan je 1 liter water met citroen en gember, 0.6 liter groene thee en 1 à 2 glazen verse kippenbouillon drinken.

Of je nu kiest voor een voorjaarsdetox of je wilt herstellen van gezondheidsklachten – alles begint met een eerste stap. Wil je weten welke cruciale rol je brein speelt in het nemen van die eerste stap? Lees dan snel verder!

Brainpower

Het bewust nemen van een besluit is die eerste stap naar verandering, op weg naar het herstel van gezondheidsklachten. En om besluitvaardig te kunnen zijn is breinvitaliteit van groot belang.

Je brein bestaat uit verschillende delen en al deze delen hebben een aparte functie. Bijvoorbeeld logisch redeneren, beslissen, voorbereiden van activiteit, ervaren van pijn, voortbeweging en geheugen. Dus om dat besluit te kunnen nemen is het belangrijk dat de bloedcirculatie in alle hersengedeeltes optimaal verdeeld is.

Juiste voedingsproducten, voldoende slaap, ontspanning, beweging en ademhaling zijn allemaal elementen die je bloedcirculatie activeren. Op die manier worden de hersenen voorzien van energie, waardoor je besluitvaardigheid wordt versterkt.

Wist je dat je lichaam zich juist tijdens de slaap ontdoet van gifstoffen? Hoe dieper je slaapt, hoe beter je brein gif- en afvalstoffen efficiënt kan afvoeren. Voldoende kwalitatieve slaap is dus een belangrijke booster voor je breinvitaliteit.

Als het brein echter een bepaalde onderliggende stressor ervaart zoals onrust, frustratie, boosheid, angst, onmacht of verdriet geeft het brein ‘geen toestemming’ voor herstel. Er wordt als het ware een blokkade opgelegd. Hierdoor kunnen bepaalde organen in een spaarstand komen en het herstel van een gezondheidsklacht stagneert.

Het is dan van belang om te zoeken naar dat ene ‘knopje’ dat ‘uit staat’. Ik kan je daarbij helpen en samen kunnen we een effectief behandelplan kiezen. De weg naar herstel begint bij het nemen van een bewust besluit. En de kleinste verandering kan al het grootste verschil maken.

Door het inzetten van voedings-, bewegings-, ademhalings- of leefstijlinterventies ontstaat er weer de juiste communicatie tussen de hersenen en de lichaamssystemen. Je brein geeft dan groen licht voor het natuurlijk herstel van een gezondheidsklacht.

 

Praktijknieuws

Veilige behandelomgeving

Sinds enkele weken zijn er bijna geen coronamaatregelen meer van toepassing. We zijn gelukkig weer wat vrijer in ons doen en laten.

Maar het coronavirus is helaas nog niet weg en je kan er nog steeds ziek van worden. De variant die nu aanwezig is, gaat meer op de bovenste luchtwegen zitten en belast minder de longen. Daarom wordt het eerder als een griep ervaren en belanden minder patiënten op de IC-afdelingen van de ziekenhuizen. Dus gelden er nog wel adviezen om verspreiding van corona te beperken.

Veiligheid creëren doen we samen! In de praktijk neem ik de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • geen handen schudden
  • handen wassen voor en na een consult
  • dagelijks ontsmetten van de praktijkruimte
  • afstand houden via een plexiglas coronascherm
  • er staat een hoog effectieve luchtreiniger met ionisator – waardoor virussen, bacteriën, schimmels, pollen en huisstofmijt uit de lucht worden gehaald

Op deze wijze hoop ik een veilige behandelomgeving te bieden en kunnen we met elkaar de verspreiding van corona beperken.

Voedingskennistafel
Gelukkig kan het nu weer.
Deze week heb ik, na twee jaar coronatijd, weer een interactieve voedingskennistafel kunnen geven aan een groep therapeuten. Dit keer was het thema ‘Voeding en … huidgezondheid!’. Heerlijk om weer kennis te delen

Boek (W) eet je het al?
Eind december 2021 is mijn boek (W)eet je het al? gelanceerd. Het is positief ontvangen en er zijn al veel exemplaren verkocht. Wekelijks komen er nog nieuwe bestellingen binnen via de webshop.

Voor mij was het een spannende tijd, zomaar een boek uitbrengen. Na het schrijven dacht ik: zo, nu kan ik achteroverleunen… klus geklaard!

Daar heb ik mij flink in vergist. Er komt daarna juist nog héél veel bij kijken. Denk aan iemand die de teksten redigeert, een beelddenker voor functionele tekeningen, een vormgever/DTP’er voor de lay-out, webbouwer, PR en… noem maar op. Je kunt beter een boek schrijven dan alle toeters en bellen erom heen was mijn ervaring. Maar wel een erg leuke ervaring! En ik sluit een volgend boek niet uit. Maar nu nog even niet. J

Vaak krijg ik de vraag waarom ik het waaiervormige Ginkgo bilobablad heb gekozen als illustratie op de boekomslag. Dat vind ik leuk om toe te lichten.

Graag wil ik langs deze weg iedereen bedanken die een review die op de website heeft achtergelaten! Het is zo leuk om deze reacties te lezen en feedback te ontvangen.

Vakantiesluiting | bestellingen tijdig doorgeven
In verband met vakantie is de praktijk gesloten van zaterdag 4 t/m dinsdag 21 juni.

Heb je nog een product uit de webshop nodig? Bestel dan op tijd. Tot woensdag 1 juni kunnen bestellingen geplaatst worden.

Recept boordevol breinboosters: Rijst met broccoli & pompoen
Zie verder onder recepten.

 

Geniet van de Paasdagen!

 

Gerelateerde berichten